Dan-te merkezimiz bakanımızın yaptığı açılışla hizmete girdi.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan 'Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayaktan Tedavi Merkezinin (DANTE), açılış töreni bugün Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun teşrifiyle görkemli bir törenle gerçekleşti.

Açılış törenimize ;Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya Milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç ,Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Alanya Kaymakam Vekili Nazmi Günlü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ,Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ,idari birim amirleri ve birçok vatandaşımız katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlanan törende, açılış konuşmasını Başhekimimiz Dr. Tevfik Yazan gerçekleştirdi. Yazan konuşmasında ,Sağlık Bakanlığımızın talimatlarıyla açılacak olan “DANTE’nin ” Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkati çekti. Tevfik Yazan; “13-14 yıldır bakanlığımız sağlıkta kapsamlı dönüşüm programı geliştirdi. Amacımız insan odaklı hizmettir. Tek bir vatandaşımızı bile kurtarmak, kazanmak her şeye değer. Yoğun gündemine rağmen bizleri yalnız bırakmayıp teşrif ettikleri için Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Antalya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ise konuşmasında; “ Antalya bölgesindeki sağlık yatırımlarımız artarak devam edecektir. Bu kapsamda Türkiye’de bir ilk olan bu merkezi Alanya’da açmaktan dolayı mutluyuz. Bizleri bu soğukta yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Antalya Milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç ise konuşmasında bu açılan tesisle birlikte Alanya’nın güç kazanacağını söyledi. Enç; “bağımlılık artık her yaştan insanı ilgilendiren bir durum hale geldi. Bağımlılık tedavisi uzun bir süreç, bu durumu çok iyi idare etmek gerekiyor. Ben bu konuda da Sayın Bakanımıza bize her zaman destek verdiği ve yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum dedi.

Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında, her bir vatandaşın kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu;” Alanya'nın hizmetkarı olarak her türlü yatırımı takip etmek bizim boynumuzun borcudur. Madde bağımlılığı da önemli bir konu. Madde bağımlısı olmuş bir çocuğumuzu topluma nasıl kazandırabiliriz, bunun içinde çok çalışmamız gerekmektir. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimlerin ve devletin birlik olması gerekmektedir. Bu nedenle bu tesisin açılış törenine özelikle gelmek istedim. Türkiye’nin her yerinde bu tür merkezleri açmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim için sağlık çok önemli. Alanya’yı sağlık merkezi yapmak için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu konuda reformlarımız devam etmektedir.14 mart tıp bayramında yeni hastanemizin açılış törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Eski hastanemizi de fizik tedavi merkezine dönüştüreceğiz.” Dedi.

31-12-2016