Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Anaokulu Öğrencilerine Animasyonlu İlk Yardım Eğitimi

"İlk yardım dersi aldılar, hayat kurtaracaklar "

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli İlk Yardım Eğitmeni Dilek Aydinç tarafından "ilk yardım dersi aldılar, hayat kurtaracaklar" sloganıyla Alanya Can Anaokulu’ndaki öğrencilere 112 ve İlk Yardım Eğitimi verilmiştir.

Animasyonlarla ilgi çekici hale gelen eğitime çok sayıda öğrenci katılmıştır. Öğrencilerle buluşan Eğitmen Dilek Aydinç “buradaki amacımız küçük çocuklarımızın kazalar karşısında korkmalarının önüne geçmektir. Bir kaza karşısında 112’yi nasıl arayacaklarını, ev kazalarında neler yapabileceklerini eğlenceli bir şekilde onlara anlatmaya ve öğretmeye çalıştık” dedi.

Hastane Yöneticimiz Dr. Tevfik Yazan ise hastane olarak bu tür eğitici etkinliklere önem verdilerini söyledi.  Dr. Yazan ayrıca; "günümüzde ilk yardım çok önemlidir. Unutmayalım ki ilk müdahale hayat kurtarır. Bu yüzden 7'den 70'e herkesin ilk yardımı bilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden minik öğrencilerimize eğlenceli bir şekilde 112'yi tanıttık ve küçük kazalarda neler yapabileceklerini animasyonlarla öğretmeye çalıştık " dedi.

15-03-2017